Pnevmatsko orodje in pribor

Pnevmatska orodja delujejo z močjo stisnjenega oz. komprimiranega zraka, ki na osnovi pritiska izvede zagon orodja. Zagotavljajo hitro in enostavno ter zanesljivo in učinkovito izvedbo različnih opravil. Pnevmatsko orodje je zaradi preproste uporabe primerno tako za domače kot profesionalne uporabnike. Za delovanje pnevmatskih orodij se uporablja stisnjen zrak, pridobljen iz kompresorja. Glavna prednost pnevmatskega orodja, ki se uporablja s kompresorji, je v tem, da gre za mehansko orodje, katerega vzdrževanje je poceni, delovna in življenjska doba daljša, učinek pa maksimalen. Lahko rečemo, da so pnevmatska orodja najbolj učinkovita in ekonomična glede moči in zmogljivosti.

Pnevmatsko orodje je na splošno lažje in kompaktnejše od njegovih električnih različic. Je enostavnejše za uporabo in bolj zanesljivo zaradi manj notranjih komponent (nimajo elektromotorja). To je tudi razlog, da so pnevmatska orodja v mnogih situacijah ekonomsko boljša izbira v primerjavi z električnimi, še posebej, če v delavnici že imate kompresor in zračno instalacijo. Pnevmatika se uporablja v različnih delavnicah, kot so ličarske delavnice, vulkanizerske delavnice, avtomehanične delavnice pa tudi v gradbeništvu, lesni in strojni industriji, ladjedelništvu, rudarstvu …

Imamo veliko izbiro pnevmatskih orodij, med drugim pnevmatske vrtalnike, udarne vijačnike, pnevmatske raglje, pnevmatske brusilnike, pnevmatska kladiva in pnevmatske rezalnike.

CENOVNI RAZPON

Pošlji povpraševanje