Akumulatorsko orodje

Akumulatorsko oziroma baterijsko orodje, danes pokriva že cel spekter orodij za različno uporabo, od vrtalnikov viajčnikov pa vse do udarnih kladiv, kotnih brusilnikov, krožnih, tračnih in vbodnih žag. Praktičnost baterijskih orodij, pri katerih ni potrebno kabelsko napajanje, ampak le-to poteka z baterijami, je razlog, zakaj ta tehnologija postaja vse bolj priljubljena med mojstri.

Akumulatorsko orodje dobi energijo za delo iz akumulatorja oziroma polnilnih baterij, ki so neke vrste hranilniki. Praktično se električna energija pretvori v kemično energijo, ki se po potrebi reverzibilno pretvori nazaj v elektriko, ki je tudi vir energije za baterijska orodja. Akumulatorska orodja danes uporabljamo za vijačenje, vrtanje, rezkanje itd. Njihova glavna prednost je kompaktnost in boljša mobilnost med uporabo ter seveda zmožnost dela tudi v pogojih, ko električna energija ni ali pa je težko dostopna.

Danes so na voljo aku orodja s hitrimi polnilci, z eno ali več baterijami različnih kapacitet, ki se izraža v amper urah. Tehnologija baterije je nikelj-kadmijeva in litij-ionska (NiCa in Lion). Napredek pri zmogljivosti baterije in daljša doba delovanja dodatno prispevata k popularizaciji tovrstnega orodja. Tukaj moramo izpostaviti predvsem HiKOKI-jevo novo več voltno baterijo Multi Volt, ki akumulatorsko orodje HiKOKI postavlja pred tekmeci. 36 V baterija nove generacije je skladna z vsemi orodji 18 V, kar pomeni, da se lahko enostavno premesti z enega orodja na drugega ne glede na napetost, saj Multi Volt baterija sama prepozna akumulatorsko orodje v katerem se uporablja in samodejno izbere napetost med 36 V in 18 V. Kljub temu pa so 36 V baterije skoraj enake velikosti in teže kot 18 V. Vgrajena tehnologija omogoča omogoča velike izboljšave, ki vam bodo omogočale hitrejše in učinkovitejše delo. Napetost 36 V zagotavlja učinkovitost, kot da uporabljate orodja z napajanjem iz omrežja. Oglejte si celotno ponudbo Multi volt akumulatorskega orodja in ostalega akumulatorskega orodja.

CENOVNI RAZPON

Pošlji povpraševanje