Orodje Makita, vodilno v svetu

Japonska korporacija Makita je bila ustanovljena leta 1915. Letos tako praznuje 100-to obletnico delovanja. Prvotna dejavnost je bila prodaja in popravilo motorjev in transformatorjev.

Leta 1950 so se v Makiti odločili za nov izziv. Pričeli so s proizvodnjo in trženjem električnega orodja in rezultat te odločitve, je danes viden v vsaki boljši tehnični trgovini.

Pri tej starosti je korporacija Makita najbolj »živahna« od nastanka pa do danes. Pravzaprav je svetovni leader pri načrtovanju in proizvodnji električnega orodja in pribora. Makita se ponaša z več kot 600 priznanimi patenti na področju načrtovanja električnega in akumulatorskega orodja.

Makita v lastnih razvojnih centrih oblikuje in izdeluje široko paleto električnih, akumulatorskih in bencinskih orodij. Proizvaja tudi stacionarne stroje za obdelavo lesa, pnevmatska orodja ter orodja za gozdarjenje in vrtnarjenje. Sedež korporacije se nahaja v mestu Anjo blizu Nagoye na Japonskem.

Makita

Prav pri akumulatorskem orodju je zaslovela blagovna znamka Makita. Njihovi strokovnjaki so bili prvi pri načrtovanju Ni-Cd baterij in prvi pri načrtovanju Li-Ion baterij. Korporacija Makita je danes konglomerat tovarn (le te so na Japonskem, v Braziliji, Romuniji, Kitajski, ZDA, Kanadi in v Mehiki) ter trgovskih podjetij, ki so razširjena po celem svetu. Zaradi naraščajoče prodaje je v letu 2012 odprla novo tovarno na Tajskem.

Leta 2011 je bilo ustanovljeno podjetje Makita Slovenija. Le to je odgovorno za celotno območje balkana.

V letu 1991 je korporacija Makita vstopila v lastništvo znanega nemškega proizvajalca motornih žag DOLMAR. Na ta način je Makita postala pomemben igralec na tržišču bencinskih strojev in naprav.

orodje Makita

Makita ne bi bila to kar je, brez zelo razširjene prodajne in servisne mreže po celem planetu. Za to Makita nudi ob spletni registraciji podaljšano 3-letno garancijo. Prav tako za vse artikle, ki jih kupite preko spletne trgovine Proficenter, velja podaljšana 3-letna garancija. V Proficentru vam nudimo vse stroje Makita. Poleg teh, ki si jih lahko ogledate na naši strani, še vse druge, ki si jih lahko ogledate v katalogu Makita 2013/2014.

V razvitih državah EU, se že sedaj proda več akumulatorskega kot električnega orodja. Ta trend se nadaljuje tudi pri strojih za vrtnarjenje. Tudi v tem segmentu je zopet vodilna Makita; kajti Makita aku kosilnice, Aku kose (nitkarice), Aku puhalniki in verižne žage, so vedno bolj prodajane. Odlikuje jih majhna teža in tiho, za okolje, nemoteče delovanje.

V Proficentru pa ne nudimo le strojev in naprav Makita. Nudimo vam še večjo ponudbo strojev Hitachi, prav tako zelo kvalitetnega proizvajalca. Naj omenimo še, da je Proficenter spletna trgovina podjetja Metal Mikulić, ki je ekskluzivni zastopnik blagovne znamke Hitachi za Slovenijo.

Poleg Makite in Hitachija je v naši ponudbi tudi profesionalno orodje Bosch in Metabo.