Kakovostno orodje Unior

Verjetno v Sloveniji in na širšem področju bivše Jugoslavije ni gospodinjstev kjer ne bi našli prisotno orodje Unior.

Blagovna znamka Unior velja kot sinonim za kvalitetno ter zanesljivo orodje Unior in je ena od najbolj poznanih in priznanih orodij slovenske blagovne znamke v svetu. V podkrepitev temu je podatek, da gre v izvoz 9/10 vsega proizvedenega orodja.

Podjetje Unior je nastalo takoj po prvi svetovni vojni (leta 1919) pod imenom Štajerska Zreče.

Izdelovali so kovano orodje za kmetijstvo, gozdarstvo in različne obrti. Prva velika prelomnica je bila po leta 1950 kadar je podjetje prešlo v družbeno last pod imenom TKO (Tovarna Kovanega Orodja). Že takrat so se specializirali za proizvodnjo kovanega ročnega orodja in utopno kovanje odkovkov za trg. V sedemdesetih letih je tovarna dobila sedanje ime Unior kar je izvedenka iz besed »univerzalno orodje« od tu pa se je pojavilo orodje Unior.

orodje uniorPrav tako v sedemdesetih letih je Unior zgradil klimatsko zdravilišče Terme Zreče in nekako istočasno se je uveljavil kot zanesljiv dobavitelj odkovkov evropski avtomobilski industriji.

Od leta 1997 je Unior organiziran kot delniška družba.

Orodje Unior zajema zelo široko paleto izdelkov, kot so razni ključi, klešče, VDE (izolirano) orodje, vodovodarske (cevne) klešče, škarje, izvijači, kladiva, sekači, avtomobilsko orodje, snemalci, orodje za servis koles, moto orodje, primeži, mersko in pnevmatsko orodje, vozički in omare za orodje…še in še.

Ročno orodje Unior šteje več kot šest tisoč (6.000) različnih orodij; vsem je skupno da so kvalitetna in funkcionalno premišljena.

Orodje Unior se odlikuje poleg same ergonomske oblike, kvalitete in trpežnosti predvsem s privlačnim razmerjem med samo ceno ter kvaliteto.

Podjetje Unior je mednarodno ugledna družba s slovesom vrhunske strokovnosti na področju obdelave kovin. Unior si je z lastnim razvojem pridobil položaj kot priznani dobavitelj za avtomobilske industrije. Z izjemno tradicijo in z izvirnimi izvedbami kakovostnega orodja je že desetletni zaveznik tako profesionalnih kot ljubiteljskih mojstrov.

Podjetje Unior je sestavljeno iz več različnih divizij od katerih so najbolj pomembne:

  • Odkovki (glavni kupci: VW, Audi, Renault, BMW, Cimos…)
  • Ročno orodje Unior (glavni kupci so industrija in avtoservisne delavnice)
  • Strojna oprema (glavni kupci: BMW, Audi, VW, Daimler…)
  • Sinter (glavni kupci: BMW, VW, Audi, Volvo…)
  • Turizem

V Uniorju je danes zaposlenih cca. 2.400 delavcev. Prav tako Unior ima v lasti ali v solastništvu še 32 podjetij po celem svetu zaradi česa je njegova blagovna znamka in samo orodje Unior še bolj prepoznavno.