Japonsko podjetje HITACHI Ltd

Podjetje Hitachi je bilo ustanovljeno leta 1910. Ustanovitelj podjetja je bil g. Nahimei Odaira. Takrat, še sanjal ni, da bo po dobrih 100-tih letih njegovo podjetje postalo globalna korporacija, prisotna po celem svetu s široko paleto svojih izdelkov za industrijsko uporabo, informatiko, medicino, znanost pa tudi za vsakodnevno rabo.

Produkti Hitachi so nepogrešljivi pri jedrskih reaktorjih, hidro in termo elektrarnah, v ladjedelništvu, v industrijskih napravah in robotih, v medicinskih napravah in pri računalnikih ne glede na velikost in zemljo porekla. Skratka, Hitachi je vseprisoten in to pri najzahtevnejših izdelkih.

hitachiHitachi Koki Co. Ltd

Podjetje Hitachi Koki (Koki-orodje po japonsko) je bila ustanovljeno leta 1948 kot član korporacije Hitachi. Od takrat pozna le rast: kvalitete, prodaje, števila produktov, tovarn…
Hitachi Koki ima največji tržni delež na Japonskem pri prodaji električnega ročnega orodja in je eden največjih na svetu. Hitachi Koki ima poleg japonskih še tovarne v Maleziji, v Singapurju, na Irskem in na Kitajskem. Trenutno proizvajajo več kot 1.250 električnih, akumulatorskih in bencinskih strojev.

V Proficentru (podjetje Metal Mikulić) se lahko pohvalimo, da smo njihov ekskluzivni predstavnik za Slovenijo.

Električno orodje Hitachi je tako kot večina japonskih produktov izjemne kvalitete in namenjeno predvsem za profesionalno uporabo.

Orodje v osnovi ima enoletno garancijo, toda za električno in akumulatorsko orodje se garancija lahko podaljša na 3 leta. To lahko storite na www.metalmikulic.si.

SODOBNA TEHNIKA HITACHI

Kadar pomislimo na Japonsko, pomislimo na vrhunsko elektroniko, avtomobile, motocikle in vrhunske robote, ki pridno delajo 24 ur/dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto

Le ti v japonskih tovarnah vedno bolj nadomeščajo skoraj tako pridne delavce, ki so glavni »krivci«, da japonski izdelki slovijo kot najboljši

Sedaj lahko prej naštetim vrhunskim tehničnim izdelkom prištejemo še prav tako vrhunsko Hitachi električno, baterijsko, motorno in pnevmatsko orodje. V izdelkih Hitachi je vgrajeno znanje iz številnih Hitachijevih razvojnih inštitutov in laboratorijev. Hitachi zaseda na številnih področjih tehnike sam svetovni vrh.

To velja tudi pri proizvodnji električnega in motornega orodja, kjer je razvoj še posebej napredoval v zadnjih letih. To je morda najbolj razvidno pri Li-ionskih baterijah kjer je Hitachi vodilni pri razvoju. Trenutno izdelujejo baterije moči od le nekaj miliamperov do neverjetnih 1 MW.

Pri Hitachi se trudijo biti najboljši pri zastavljenih ciljih kot so: širitev palete izdelkov, večja produktivnost in vzdržljivost le teh, zmanjšanje hrupa in vibracij, sodoben dizajn in ergonomijo.

KONTROLA KVALITETE

Pregovorna japonska kvaliteta je temelj na katerem slovi orodje Hitachi. Sestavni deli in končni izdelki se s posebnim sistemom kontrolirajo v vsaki fazi proizvodnje. Niti najmanjši detajli v načrtovanju in v proizvodnji niso nenadzorovani in prepuščeni naključju.