BREZPLAČNO do izdelkov priznanih blagovnih znamk!

Nagradna igra je zaključena.

Spletna trgovina Proficenter.si podarja trem obiskovalcem spletne strani kvalitetne in uporabne izdelke priznanih blagovnih znamk.

Javno žrebanje je bilo opravljeno 28.07.2016 ob 13h v prostorih podjetja Gorec d.o.o., na Obrtniški ulici 22 v Trebnjem. Žreb je izbral tri nagrajence, ki so prejeli vsak svojo nagrado.

1. nagrado – Visokotlačni čistilec Hitachi je osvojila Jana Zakrajšek

 
2. nagrado – Garnitura natičnih ključev Stels je osvojil Bojan Rogelj

 
3. nagrado – Kotni brusilnik Hitachi je osvojil Robert Zorman

 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje!

 

Nagrade:

 1. Visokotlačni čistilec Hitachi

Čistilec moči 1.600W, izstopnega tlaka 130 barov in pretoka 6 l/min. Čistilec, ki ne sme manjkati v nobeni hiši, saj je primeren za pranje avtomobilov, dvorišč, orodja, …

Več podrobnosti o izdelku najdete tukaj.

 1. Garnitura natičnih ključev Stels

94 delni set profesionalnega orodja v kovčku, s katerim boste lahko postorili prav vsa vaša domača opravila. Z orodjem Stels bodo vaša opravila enostavnejša.

Več podrobnosti o izdelku najdete tukaj.

 1. Kotni brusilnik Hitachi

Kotni brusilnik je nepogrešljiv pripomoček vsakega domačega mojstra. Imejte ga vedno pri roki. Uporabljate ga lahko za rezanje in brušenje različnih materialov.

Več podrobnosti o izdelku najdete tukaj.

nagradna igra

Sodelujete lahko do vključno 27.07.2016. Žrebanje nagrajencev bo 28.07.2016 in bo zaradi kakršnih koli dvomov o korektnosti podeljevanja nagrad javno. Udeležijo se ga lahko vsi sodelujoči. Prisotnost na žrebu pa nikakor ni pogoj za osvojitev nagrade.

 

 

Makita akcija

Vrhunskih izdelki Makita za dom in profesionalne namene v akciji!

Poglejte si kratek video o uporabi orodja Makita malo drugače.

Na tržišču danes prav za vsak izdelek ali storitev obstaja ogromno število ponudnikov in proizvajalcev, od katerih so nekateri boljši, drugi pa slabši in profesionalna orodja ter orodja za domačo rabo na tem področju niso prav nobena izjema. Težava, ki se pogosto pojavi pri tovrstnih orodjih, je, da so ta orodja sicer cenovno dostopna, a jim manjka vzdržljivosti, lahko pa se zgodi ravno nasprotno, torej, da je izdelek sicer kakovosten, a je njegova cena znatno previsoka za povprečen žep. Orodje, ki ga proizvaja podjetje Makita, sodi v zlato sredino – je izjemno cenovno dostopno, njegova kvaliteta pa je ne glede na ceno vrhunska.

makita akcija

Makita AKCIJA orodja

Če se želite profesionalno ukvarjati s poslom, kjer so za opravljanje dela potrebna orodja, ali pa želite le preurediti svoj dom ali vrt, je spletna stran www.proficenter.si kraj, ker boste našli vse, kar potrebujete. V veliko veselje nam je, da lahko obiskovalcem spletne strani ponudimo najrazličnejše orodje, aparate, opremo in druge izdelke. V naši ponudbi so zgolj izdelki izredne kakovosti, kot jih, na primer, izdeluje podjetje Makita akcija, kakršne pogosto organiziramo, pa služi dodatnemu nižanju cen teh vrhunskih izdelkov.

Če torej iščete kakovostno, a cenovno dostopno orodje, s katerim boste svoje delo opravili hitro, enostavno in strokovno, je za vas prava rešitev prav orodje znamke Makita. Akcija na naši spletni strani vam za kratek čas omogoča, da si svoje Makita orodje zagotovite po izjemno nizkih cenah.

Vrtalnik MAKITA

vrtalnik-makitaPREVERI CENO

Set orodja MAKITA

set-orodja-makitaPREVERI CENO

 Vijačnik MAKITA

vijacnik-makitaPREVERI CENO

V naši spletni trgovini www.proficenter.si si lahko poleg ostalih izdelkov ogledate tudi pestro ponudbo orodij, ki jih proizvaja podjetje Makita akcija pa pomeni, da boste zdaj nekatere izmed teh izdelkov lahko kupili po veliko nižjih cenah kot prej. V akciji pa ni le ena vrsta izdelkov proizvajalca Makita akcija namreč velja tudi za znamko Maktec by Makita, ki prav tako vsebuje različne modele vijačnikov, nadrezkarjev, obličev, žag, brusilnikov in drugega.

Podjetje Makita, ki je v letu 2015 praznovalo stoto obletnico svojega obstoja in delovanja, tudi po stoletju še vedno izdeluje orodja, ki zaradi svojega brezhibnega delovanja in vrhunske kakovosti materialov, iz katerih so izdelana, sodijo v sam vrh. Orodja proizvajajo v mnogih evropskih državah, kot so Združeno Kraljestvo, Romunija, Nemčija in Brazilija ter v Združenih državah Amerike, preden začnejo s proizvodnjo posamezne linije orodij, pa potekajo posvetovanja na Japonskem. Vsa orodja znamke Makita tako odlikujeta japonska natančnost in strokovnost kot tudi izjemno dolga življenjska doba. Kljub vsem pozitivnim lastnostim, s katerimi se ponašajo orodja Makita, pa so cene posameznih izdelkov zelo ugodne.

Makitina orodja so izdelana s pomočjo tehnologij, ki posamezniku olajšajo uporabo orodja. Orodja se tako ponašajo z AVT protivibracijsko tehnologijo, ki preprečuje prenos vibracij z orodja na človeka in s tem tudi poškodbe, ki nastanejo, če orodje zdrsne in CXT tehnologijo oziroma hitrim polnjenjem 1,5 Ah litij-ionskega akumulatorja, ki traja le 22 minut, uporabljajo brezkrtačne motorje, ki preprečujejo segrevanje naprave, njihovi motorji so lahki in kompaktni, naprave pa so bolj odporne na vodo in na prah.

Poleg orodij za obdelavo lesa, poliranje in brušenje, pnevmatskih in akumulatorskih orodij, orodij za rušenje in vrtanje ter najrazličnejših vrtalnikov in mešalnikov lahko dobite v podjetju Makita tudi vrtalnike in mešalnike. V podjetju so tako na voljo orodja tako za profesionalno uporabo kot orodja za urejanje doma in obdelovanje vrta.

Brusilnik MAKITA

ekscentrični brusilnik MakitaPREVERI CENO

Krožna žaga MAKITA

krožna žaga MakitaPREVERI CENO

Nadrezkar MAKITA

nadrezkar MakitaPREVERI CENO

Od vseh izdelkov znamke Makita akcija velja za nekatera vrtalna kladiva, kot so vrtalno kladivo HR2610T Makita, vrtalno kladivo HR2810 Makita in vrtalno kladivo HR3200C Makita, žage za obrezovanje, vbodne žage, udarna vrtalna kladiva, verižne žage, vibracijski brusilniki, vijačniki, skobeljniki, kotne žage, brusilniki, rušilna kladiva, kosilnice, sesalniki, sekalna kladiva, nadrezkarji, multifunkcijska orodja, obliči, brusilniki, rezalnike, krožne žage, motorne žage in vrtalniki.

Izdelki, ki so v akciji, so poleg ostalih izdelkov znamke Makita najkakovostnejši na tržišču in so zelo enostavni za uporabo. Izdelki, ki jih uporabnik drži v rokah, na primer akumulatorski vijačnik DF030D Makita, imajo ročaje, prilagojene držanju, da med pogosto in dolgo uporabo ne pride do bolečin in poškodb, kot so na primer žulji.

Primer vrhunske kakovosti znamke je udarno vrtalno kladivo HR5211C Makita akcija velja tudi zanj, ki pri nizki porabi dosega izredno visoko moč posameznega udarca. Orodje v minuti naredi tudi do neverjetnih nekaj tisoč udarcev – število udarcev in vrtljajev lahko prilagodite svojim željam in potrebam.

Na svetu ni bolj vzdržljivih in bolj kakovostnih orodij, kot so orodja Makita akcija pa pomeni enkratno priložnost, da si svoje orodje, ki je že tako cenovno ugodno, zagotovite po najnižji ceni do sedaj. Za izdelke Makita akcija traja le kratek čas, zato pohitite z nakupom! Ne izpustite te odlične priložnosti.

makita akcija video

Akumulatorsko orodje Makita – vse, kar dober mojster potrebuje!

Verjetno je že vsak od nas kdaj slišal za orodje skupine Makita. Gre zapodjetje, ki je znano kot največji proizvajalec orodja z akumulatorskim napajanjem na svetu. Delujejo že od leta 1915, kar dokazuje njihovo odličnost na vseh področjih. Makita namreč velja za enega najboljših proizvajalcev, ki jim kvaliteta pomeni veliko, njihovi proizvodi pa so primerni tako za laike kot profesionalce, cenovno precej dostopni in nasploh odlični.MakitaKaj botruje njihovi odličnosti? Podjetje, ki je v osnovi japonskega izvora, vso svojo dejavnost izvaja pod strogim nadzorom vodilnih na področju kakovosti. Skupina Makita tako vsako še tako majhno napako odpravi še preden neko orodje pride na trg, s čimer se izognejo morebitnim komplikacijam, hkrati pa vzdržujejo svojo prepoznavnost na visokem nivoju.

Ponudba obsega preko 1000 različnih orodij, ki jih na leto proizvedejo v ogromni številki – 10 milijonov, ta številka pa iz leta v leto raste. Kaj pa je v njihovi ponudbi? Manj bi imeli za povedati, če bi se vprašali, česa ni. Pri njih boste zagotovo našli vse, kar vam od orodja, ki se napaja akumulatorsko, pade na pamet. Na območju naše države precej pestro ponudbo obsega Proficenter, ki pa prav v tem trenutku nudi tudi številne popuste, tako da se nakup orodja Makita pri njih res izplača.

V nadaljevanju si oglejmo nekaj zares dobrih produktov orodja Makita, ki so v tem trenutku dostopni po znižanih cenah:

 • akumulatorski udarni vijačnik Makita – najboljše, kar lahko v tem trenutku dobite. Dovolj zmogljiv, da zmore vse, pa hkrati tako enostaven za uporabo, da bo z njim zagotovo znal delati vsak. Poleg tega je izjemno lahek, kovček, v katerem ga dobite,  vsebuje še rezervni akumulator in polnilnik, in kar je najbolje – v Proficentru ga dobite po znižani ceni za samo 539€!akumulatorski udarni vijačnik
 • kotni brusilnik Makita, ki v prostem teku zavrti kar 6600x na minuto, ima dovršeno protiprašno konstrukcijo in sintrane zobnike, ki zdržijo izjemno dolgo. V ponudbi proficentra je prav tako znižan, in sicer na 179€. Vsekakor je vreden tega denarja, zato vam ob nakupu nikakor ne bo žal.kotni brusilnik
 • motorna žaga Makita – le kdo ne pozna teh slavnih žag, ki so mimogrede tudi ene najbolj cenjenih na svetu. Vsako leto znova v podjetju dokazujejo, kako pomembna jim je kvaliteta in vzdržljivost motornih žag zagotovo kaže na to dejstvo. Medtem ko porabi zelo malo goriva, ima sistem za enostaven zagon in je poleg vsega še zelo močan z okolju prijaznim motorjem. Pri Makiti so mislili tudi na to, upoštevali so vse predpise o emisijah izpušnih plinov, pri tem pa niso popolnoma nič zmanjšali učinkovitosti motorne žage. Povprašajte po ponudbi na Proficentru, kjer bodo zagotovo našli primerno žago za vaše potrebe.motorna žaga
 • sesalnik Makita – za tiste bolj gospodinjske. V Makitini ponudbi najdete tudi sesalnike, ki posesajo vse vrste prahu, so izjemno vzdržljivi in močni. Poleg sesalnika dobite še ves pribor, ki ga boste potrebovali, sesate pa lahko na moker ali suh način. Zaradi ugodne cene in odličnih lastnosti je sesalnik zelo konkurenčen na trgu, stane pa samo 232,82€, če upoštevamo 9% popust, ki nam ga ponuja Proficenter.sesalnik
 • Se ne morete odločiti, ker bi enostavno potrebovali vse? Nič lažjega, kupite set orodja Makita in z njim zadovoljite vse vaše delovne potrebe. Set vsebuje dva udarna vijačnika, ročno krožno žago, kotno brusilko, žago lisičji rep in svetilko. Vse od naštetega seveda deluje na akumulatorski sistem, zato zraven dobite še tri baterije, poleg tega pa polnilec in celo transportno torbo. Za vse skupaj boste odšteli samo 1.139€, saj vam Proficenter na set orodja nudi kar 17% popusta.set orodja

Vse to in še več vam po izjemno ugodnih cenah nudi Proficenter, kjer vam bodo prijazno razložili vse, kar vas v zvezi z orodjem Makita zanima, vam pokazali nekaj različnih naprav in vam morda kakšno celo prepustili v testiranje. Kupite najbolje, kar trg ponuja in postanite veliki mojster z odličnim orodjem in izvrstnimi sposobnostmi!

Orodje Unior – kvaliteta in veliko znižanje, pohitite z nakupom!

Dragi moški, pa tudi ženske, kolikokrat mesečno se sprašujete, zakaj nimate določenega orodja, ki bi vam v tistem trenutku prišel še posebej prav? Velikokrat? Tudi sam sem eden tistih, ki bi pogosto kaj potreboval, pa tega nima doma. V izogib tovrstnim situacijam sem iskal trgovino, preko katere bi kar najhitreje prišel do določenega orodja. In sem tudi našel – Proficenter, kje si bil vsa ta leta, ko sem želel hitro in poceni priti do orodja in zakaj te nisem našel prej?

Preverite AKCIJE

Proficenter je spletna trgovina, ki ponuja brezplačno dostavo ob nakupu nad 100 evrov, lasten servis za skoraj vse artikle in kar je najbolje, skoraj vse artikle, ki so v njihovi ponudbi, imajo tudi na zalogi, zato do njih res pridemo hitro in enostavno. Ker me osebno zelo navdušuje orodje Unior, bom v naslednjih vrsticah namenil nekaj besed prav slednjemu. V Proficentru namreč obstaja toliko njihovih artiklov, poleg tega pa jih je kar nekaj tudi v akciji – balzam za moje delovne roke!

Orodje Unior nam ponuja razne komplete orodja, večje ali manjše, s katerimi bomo zadovoljili kup naših potreb. Pri tem govorim o garniturah orodja, ki vsebujejo praktično vse, kar potrebujemo, garniturah nasadnih ključev, celo garniturah kolesarskega orodja in še marsičem. Ponudba je zares pestra, in kar je najbolje, v celoti je tudi znižana! Orodje Unior tako lahko dobimo po zares ugodni ceni, na primer celotno 94-delno garnituro dobimo kar 30% ceneje, za samo 99€. No, ceneje pa res ne gre!

orodje Unior

Proficenter ima v ponudbi tudi vozičke in omare za orodje Unior. Tovrstni vozički so namenjeni tistim, ki imate, tako kot jaz, orodje raztrešeno po celi delavnici in zato pogosto česa ne najdete. Vozički in omare so izdelani zelo kvalitetno, pa še lepo izgledajo in tu se šele popusti zares poznajo. Orodje Unior nam v Proficentru ponuja do 48% popusta, kar pomeni skoraj za polovico nižjo ceno. Samo en primer – voziček za orodje z vključenim 325-delnim kompletom orodja je v tem trenutku znižano za kar 47%, kar pomeni za 1.746€ nižjo ceno. Celoten komplet sedaj znaša samo 1.999€, za ta denar dobite praktično celoten profesionalni komplet, ki vključuje vse, kar svet orodja premore.

voziček orodje Unior

 V pestri ponudbi orodje Unior ponuja tudi avtomobilsko orodje – torej orodje za skuterje, pnevmatske raglje, vse ključe, ki sodijo zraven, poleg tega pa tudi pnevmatske vrtalnike in vijačnike. Naj omenim, da je pnevmatski vijačnik Unior trenutno znižan za celih 55% in stane samo 344,65€, kar je za tako profesionalno orodje zares poceni.

pnevmatski vijačnik Unior

Proficenter ima v svoji ponudbi tudi gradbeno orodje Unior – kotne in ravne cevne klešče ter škarje za betonsko železo. Oboje je profesionalno orodje, ene njihove klešče imam že lep čas doma in si upam zagotoviti, da so, glede na to, kako dobre so še vedno, zares kvalitetne.

Orodje Unior nudi tudi vse ostalo, kar ne sodi v zgoraj omenjene skupine, na primer zidarske sekače, kovčke za orodje in celo garderobno omaro, pa tudi zaščitna sredstva, ki ob delu zunaj pridejo še kako prav. Delovni čevlji, ki so sicer precej dragi, so v ponudbi Proficentra trenutno precej znižani, tako da jih lahko dobite že za 33€.

delovni čevlji Unior

Kot ste verjetno skozi celoten zapis že opazili, je orodje Unior v tem trenutku v celoti znižano! Razlog za to ni slaba kvaliteta, kot si morda nekateri mislite, pač pa čas, zima namreč ni ravno najboljša sezona za razna opravila in prav to botruje tako velikim znižanjem. Če kdaj, potem se v tem trenutku nakup v Proficentru zares izplača! Orodje Unior bo tako ali tako počakalo na sezono, medtem ko tako nizke cene zagotovo ne bodo. Preden ostali pokupijo vse, kar je na zalogi, se podvizajte tudi sami in si po najugodnejših cenah ta hip zagotovite orodje Unior, ki vam bo dolgo in dobro služilo. Pa še veselje bo delati z njim, pomislite kako bo šele vaša žena srečna, ko bo vse v hipu popravljeno in postorjeno!

Japonsko podjetje HITACHI Ltd

Podjetje Hitachi je bilo ustanovljeno leta 1910. Ustanovitelj podjetja je bil g. Nahimei Odaira. Takrat, še sanjal ni, da bo po dobrih 100-tih letih njegovo podjetje postalo globalna korporacija, prisotna po celem svetu s široko paleto svojih izdelkov za industrijsko uporabo, informatiko, medicino, znanost pa tudi za vsakodnevno rabo.

Produkti Hitachi so nepogrešljivi pri jedrskih reaktorjih, hidro in termo elektrarnah, v ladjedelništvu, v industrijskih napravah in robotih, v medicinskih napravah in pri računalnikih ne glede na velikost in zemljo porekla. Skratka, Hitachi je vseprisoten in to pri najzahtevnejših izdelkih.

hitachiHitachi Koki Co. Ltd

Podjetje Hitachi Koki (Koki-orodje po japonsko) je bila ustanovljeno leta 1948 kot član korporacije Hitachi. Od takrat pozna le rast: kvalitete, prodaje, števila produktov, tovarn…
Hitachi Koki ima največji tržni delež na Japonskem pri prodaji električnega ročnega orodja in je eden največjih na svetu. Hitachi Koki ima poleg japonskih še tovarne v Maleziji, v Singapurju, na Irskem in na Kitajskem. Trenutno proizvajajo več kot 1.250 električnih, akumulatorskih in bencinskih strojev.

V Proficentru (podjetje Metal Mikulić) se lahko pohvalimo, da smo njihov ekskluzivni predstavnik za Slovenijo.

Električno orodje Hitachi je tako kot večina japonskih produktov izjemne kvalitete in namenjeno predvsem za profesionalno uporabo.

Orodje v osnovi ima enoletno garancijo, toda za električno in akumulatorsko orodje se garancija lahko podaljša na 3 leta. To lahko storite na www.metalmikulic.si.

SODOBNA TEHNIKA HITACHI

Kadar pomislimo na Japonsko, pomislimo na vrhunsko elektroniko, avtomobile, motocikle in vrhunske robote, ki pridno delajo 24 ur/dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto

Le ti v japonskih tovarnah vedno bolj nadomeščajo skoraj tako pridne delavce, ki so glavni »krivci«, da japonski izdelki slovijo kot najboljši

Sedaj lahko prej naštetim vrhunskim tehničnim izdelkom prištejemo še prav tako vrhunsko Hitachi električno, baterijsko, motorno in pnevmatsko orodje. V izdelkih Hitachi je vgrajeno znanje iz številnih Hitachijevih razvojnih inštitutov in laboratorijev. Hitachi zaseda na številnih področjih tehnike sam svetovni vrh.

To velja tudi pri proizvodnji električnega in motornega orodja, kjer je razvoj še posebej napredoval v zadnjih letih. To je morda najbolj razvidno pri Li-ionskih baterijah kjer je Hitachi vodilni pri razvoju. Trenutno izdelujejo baterije moči od le nekaj miliamperov do neverjetnih 1 MW.

Pri Hitachi se trudijo biti najboljši pri zastavljenih ciljih kot so: širitev palete izdelkov, večja produktivnost in vzdržljivost le teh, zmanjšanje hrupa in vibracij, sodoben dizajn in ergonomijo.

KONTROLA KVALITETE

Pregovorna japonska kvaliteta je temelj na katerem slovi orodje Hitachi. Sestavni deli in končni izdelki se s posebnim sistemom kontrolirajo v vsaki fazi proizvodnje. Niti najmanjši detajli v načrtovanju in v proizvodnji niso nenadzorovani in prepuščeni naključju.

Orodje Makita, vodilno v svetu

Japonska korporacija Makita je bila ustanovljena leta 1915. Letos tako praznuje 100-to obletnico delovanja. Prvotna dejavnost je bila prodaja in popravilo motorjev in transformatorjev.

Leta 1950 so se v Makiti odločili za nov izziv. Pričeli so s proizvodnjo in trženjem električnega orodja in rezultat te odločitve, je danes viden v vsaki boljši tehnični trgovini.

Pri tej starosti je korporacija Makita najbolj »živahna« od nastanka pa do danes. Pravzaprav je svetovni leader pri načrtovanju in proizvodnji električnega orodja in pribora. Makita se ponaša z več kot 600 priznanimi patenti na področju načrtovanja električnega in akumulatorskega orodja.

Makita v lastnih razvojnih centrih oblikuje in izdeluje široko paleto električnih, akumulatorskih in bencinskih orodij. Proizvaja tudi stacionarne stroje za obdelavo lesa, pnevmatska orodja ter orodja za gozdarjenje in vrtnarjenje. Sedež korporacije se nahaja v mestu Anjo blizu Nagoye na Japonskem.

Makita

Prav pri akumulatorskem orodju je zaslovela blagovna znamka Makita. Njihovi strokovnjaki so bili prvi pri načrtovanju Ni-Cd baterij in prvi pri načrtovanju Li-Ion baterij. Korporacija Makita je danes konglomerat tovarn (le te so na Japonskem, v Braziliji, Romuniji, Kitajski, ZDA, Kanadi in v Mehiki) ter trgovskih podjetij, ki so razširjena po celem svetu. Zaradi naraščajoče prodaje je v letu 2012 odprla novo tovarno na Tajskem.

Leta 2011 je bilo ustanovljeno podjetje Makita Slovenija. Le to je odgovorno za celotno območje balkana.

V letu 1991 je korporacija Makita vstopila v lastništvo znanega nemškega proizvajalca motornih žag DOLMAR. Na ta način je Makita postala pomemben igralec na tržišču bencinskih strojev in naprav.

orodje Makita

Makita ne bi bila to kar je, brez zelo razširjene prodajne in servisne mreže po celem planetu. Za to Makita nudi ob spletni registraciji podaljšano 3-letno garancijo. Prav tako za vse artikle, ki jih kupite preko spletne trgovine Proficenter, velja podaljšana 3-letna garancija. V Proficentru vam nudimo vse stroje Makita. Poleg teh, ki si jih lahko ogledate na naši strani, še vse druge, ki si jih lahko ogledate v katalogu Makita 2013/2014.

V razvitih državah EU, se že sedaj proda več akumulatorskega kot električnega orodja. Ta trend se nadaljuje tudi pri strojih za vrtnarjenje. Tudi v tem segmentu je zopet vodilna Makita; kajti Makita aku kosilnice, Aku kose (nitkarice), Aku puhalniki in verižne žage, so vedno bolj prodajane. Odlikuje jih majhna teža in tiho, za okolje, nemoteče delovanje.

V Proficentru pa ne nudimo le strojev in naprav Makita. Nudimo vam še večjo ponudbo strojev Hitachi, prav tako zelo kvalitetnega proizvajalca. Naj omenimo še, da je Proficenter spletna trgovina podjetja Metal Mikulić, ki je ekskluzivni zastopnik blagovne znamke Hitachi za Slovenijo.

Poleg Makite in Hitachija je v naši ponudbi tudi profesionalno orodje Bosch in Metabo.

Kakovostno orodje Unior

Verjetno v Sloveniji in na širšem področju bivše Jugoslavije ni gospodinjstev kjer ne bi našli prisotno orodje Unior.

Blagovna znamka Unior velja kot sinonim za kvalitetno ter zanesljivo orodje Unior in je ena od najbolj poznanih in priznanih orodij slovenske blagovne znamke v svetu. V podkrepitev temu je podatek, da gre v izvoz 9/10 vsega proizvedenega orodja.

Podjetje Unior je nastalo takoj po prvi svetovni vojni (leta 1919) pod imenom Štajerska Zreče.

Izdelovali so kovano orodje za kmetijstvo, gozdarstvo in različne obrti. Prva velika prelomnica je bila po leta 1950 kadar je podjetje prešlo v družbeno last pod imenom TKO (Tovarna Kovanega Orodja). Že takrat so se specializirali za proizvodnjo kovanega ročnega orodja in utopno kovanje odkovkov za trg. V sedemdesetih letih je tovarna dobila sedanje ime Unior kar je izvedenka iz besed »univerzalno orodje« od tu pa se je pojavilo orodje Unior.

orodje uniorPrav tako v sedemdesetih letih je Unior zgradil klimatsko zdravilišče Terme Zreče in nekako istočasno se je uveljavil kot zanesljiv dobavitelj odkovkov evropski avtomobilski industriji.

Od leta 1997 je Unior organiziran kot delniška družba.

Orodje Unior zajema zelo široko paleto izdelkov, kot so razni ključi, klešče, VDE (izolirano) orodje, vodovodarske (cevne) klešče, škarje, izvijači, kladiva, sekači, avtomobilsko orodje, snemalci, orodje za servis koles, moto orodje, primeži, mersko in pnevmatsko orodje, vozički in omare za orodje…še in še.

Ročno orodje Unior šteje več kot šest tisoč (6.000) različnih orodij; vsem je skupno da so kvalitetna in funkcionalno premišljena.

Orodje Unior se odlikuje poleg same ergonomske oblike, kvalitete in trpežnosti predvsem s privlačnim razmerjem med samo ceno ter kvaliteto.

Podjetje Unior je mednarodno ugledna družba s slovesom vrhunske strokovnosti na področju obdelave kovin. Unior si je z lastnim razvojem pridobil položaj kot priznani dobavitelj za avtomobilske industrije. Z izjemno tradicijo in z izvirnimi izvedbami kakovostnega orodja je že desetletni zaveznik tako profesionalnih kot ljubiteljskih mojstrov.

Podjetje Unior je sestavljeno iz več različnih divizij od katerih so najbolj pomembne:

 • Odkovki (glavni kupci: VW, Audi, Renault, BMW, Cimos…)
 • Ročno orodje Unior (glavni kupci so industrija in avtoservisne delavnice)
 • Strojna oprema (glavni kupci: BMW, Audi, VW, Daimler…)
 • Sinter (glavni kupci: BMW, VW, Audi, Volvo…)
 • Turizem

V Uniorju je danes zaposlenih cca. 2.400 delavcev. Prav tako Unior ima v lasti ali v solastništvu še 32 podjetij po celem svetu zaradi česa je njegova blagovna znamka in samo orodje Unior še bolj prepoznavno.

 

Varilni aparati od začetka do danes

Varjenje kot postopek spajanja dveh ali več enakih ali različnih materialov človeštvo pozna več kot 3000 let. Najprej je to bilo kovaško varjenje, kjer je kovač skupaj sestavil dva ločena kovinska (železna) dela.

Varjenje kot ga danes poznamo je staro komaj 100 let. Kot začetek le tega, lahko vzamemo leto 1911, ko je ameriški inženir Lincoln naredil prvi prenosni varilni aparat. Vendar je pred tem prehojena dolga pot od odkritja električnega obloka (leta 1800) do izdelave prvega varilnega aparata.

Prvotni varilni aparati so bili izključno elektro obločni in so uporabljali oplaščene elektrode, ki so zvar ščitile pred vdorom kisika, ki pa zvar naredi porozen z veliko žlindre. Varjenje z oplaščenimi elektrodami je imelo veliko slabosti in za to so se že leta 1930 domislili varjenja v zaščiti žlahtnega plina. Za elektro obločno varjenje se danes skoraj izključno uporabljajo invertrski varilni aparati, v manjši meri pa še transformatorski in tiristorski.

Varilni aparati

Varilni aparati Lincoln Electric

Od takrat se začel silovit razvoj varilnih aparatov in naprav za varjenje. Najprej so to bili elektro obločni varilni aparati in naprave za varjenje pod praškom, po 2. svetovni vojni so primat prevzeli aparati za MIG/MAG varjenje. Za MIG (angl. Metal Inert Gas) in MAG varjenje (ang. Metal Aktiv Gas) se uporabljajo isti varilni aparati. Razlika je le pri zaščitnemu plinu.

Nekako istočasno (za potrebe letalske industrije) se je izpopolnjeval postopek TIG varjenja. Varilni aparati za TIG varjenje zagotavljajo energijo potrebno za vzpostavljanje in vzdrževanje električnega obloka med varjencem in volframovo elektrodo; vse to v zaščiti inertnega plina (npr. Argon in Helij).

TIG varilni aparati omogočajo varilcu večji nadzor nad zvarom kot MIG/MAG varilni aparati. Prav tako zvari so močnejši in kakovostnejši. Glavna pomanjkljivost TIG varjenja je veliko manjša produktivnost oz. neprimerno manjša količina staljene količine kovine.

Poleg naštetih, so še vedno zelo razširjeni uporovni varilni aparati za točkovno varjenje. Uporabljajo se največ v avto in letalski industriji. Postopek je zelo primeren za robotizacijo. V tem primeru govorimo več o robotih in avtomatiziranih linijah kot o varilnih aparatih.

Bistvo tega načina varjenja je, da vsled velikega pritiska in velike temperature, ki nastane zaradi velikega električnega upora na določeni točki kjer se stikata dva varjenca, pride do taljenja kovine. Tako nastane zvar velik približno toliko kot je premer elektrod, ki tiščita na varjenca. Ta postopek se uporablja predvsem za varjenje pločevinastih delov debeline do 6 mm.

Poleg naštetih postopkov varjenja poznamo še naslednje:

 • Varjenje pod praškom,
 • Kemično,
 • Plinsko (avtogeno)
 • Šivno uporovno,
 • Sočelno uporovno,
 • Difuzijsko varjenje
 • Eksplozijsko,
 • Indukcijsko,
 • Ultrazvočno,
 • Udarno,
 • Lasersko …

V praksi so daleč najbolj prisotni varilni aparati za MIG/MAG, TIG, točkovno in elektro obločno varjenje. To velja predvsem za spajanje kovin.

Agregati priznanih proizvajalcev

Električni agregati (generatorji) so naprave, ki mehansko energijo pretvarjajo v električno. Med seboj se električni agregati ločijo predvsem po velikosti in po vrsti (načinu) pogona. Tako poznamo male prenosne (večinoma bencinske) agregate do moči cca 10 kVA, stacionarne (večinoma diesel) agregate do moči cca 1000 kVA, plinske agregate za elektrarne ter velike agregate za hidro in termo elektrarne.

Naša ponudba je omejena na prenosne in stacionarne električne agregate (bencinske in diesel) moči od 2,0 kW do cca 800 kW. Manjši agregati so lahko 3-fazni ali monofazni.

V ponudbi imamo izključno profesionalne naprave, ki so opremljene z motorji renomiranih proizvajalcev kot so: Honda, Mitsubishi, B&S Vanguard, Perkins, Hatz, Iveco, Volvo, …

Agregati

Agregati priznanih proizvajalcev

Pri nakupu električnega agregata je dobro pridobiti nasvete usposobljenih trgovcev ali (in) električarja. Najbolj pogosta napaka ko se kupujejo agregati, je slabo ocenjena potrebna moč. V kolikor se odločite za nakup električnega agregata pri nas, boste deležni strokovnega nasveta pri izbiri ter pri vzdrževanju naprave. Naši komercialisti in serviserji so v vsakodnevnem stiku z agregati ter uporabniki le teh in poznajo vse težave, s katerimi se le ti srečujejo.

Nikakor ne zadostuje preprosto matematično seštevanje moči uporabnikov. Nekateri od teh potrebujejo večkratnik moči, ki jo boste prebrali na tablici uporabnika. Drugi pomemben faktor je (na katerega radi pozabimo) obstoj pooblaščenega in usposobljenega servisa. Ni nepomembno ali servis ima vso servisno dokumentacijo in potrebne rezervne dele.

V nadaljevanju bomo navedli nekaj nasvetov pri izbiri električnih agregatov. Agregati se morajo vedno izbirati glede na potrebe končnega uporabnika.

Vedeti morate:

 • Kolikšno moč potrebujete
 • Režim delovanja (ob izpadu el. toka, občasno delovanje, stalno napajanje, avtomatski vklop…)
 • Kakšen hrup agregata je dovoljen (kje bo naprava postavljena)
 • Kakšno avtonomijo naprave želite (koliko časa agregati delujejo z enim rezervoarjem)?
 • Ali potrebujete AVR regulacijo, ki preprečuje okvare elektronskih uporabnikov?

Izbira motorja:

 • Štiritaktni bencinski motor je primeren za manjše moči (do 10 kW). Uporablja navadni neosvinčeni bencin. Predvsem gre za enofazne naprave. Zagon je ročni ali avtomatski. V kolikor je zagon avtomatski, je narava težja za cca 15-20 kg in dražja za nekaj 100 Eur.
 • Diesel motor uporablja plinsko olje (nafto). Takšni agregati so večji (po navadi nad 10 kw) in imajo avtomatski zaganjač. Večinoma so 3-fazni.
 • Pogosto se dogaja, da predvsem vzhodnjaški proizvajalci navajajo maksimalno moč agregata, ki je praktično nepomembna, jo pa kupci (in trgovci) zamenjajo s trajno.

Na splošno velja, da je bencinski agregat primeren za občasno delovanje pri manjši moči ter je nekajkrat cenejši od diesel agregatov. Diesel agregati so povsod tam, kjer se zahteva stalno delovanje in večja izhodna moč.

Pri vseh agregatih je pomembno vzdrževanje. Predvsem je potrebno paziti na nivo olja. Dogaja se da uporabniki po nekaj let ne zamenjajo olje. To zelo vpliva na pravilno delovanje in na življenjski čas naprave.